“Met een ander over je werk praten, brengt je op nieuwe inzichten”

Ingrid van Kasteel heeft sinds 2001 veel verschillende functies gehad bij de gemeente Bunnik. Momenteel werkt ze hier als projectsecretaris. Om zeker te weten of deze functie écht bij haar past, besloot ze een loopbaanadviestraject aan te gaan.

Werken met plezier

Inmiddels werkt Ingrid al bijna 20 jaar bij de Gemeente Bunnik. “Al een behoorlijke tijd dus!” zegt Ingrid. “Ik ben begonnen als bestuurssecretaresse voor de toenmalige burgemeester. In 2007 ben ik gaan werken als communicatiemedewerker. Daarnaast werkte ik ook nog 6 uur per week als kabinetsmedewerker.  Beide functies heb ik altijd met veel plezier gedaan.”

En toen kwam begin 2019 de functie voor projectsecretaris vrij. “Dat leek me zo leuk, dat ik op deze functie heb gesolliciteerd. Sinds 1 mei ben ik projectsecretaris van het programmateam Bunnik Bouwen voor Elkaar. Daarnaast doe ik nog steeds kabinetszaken. Het is een kleine gemeente, dus we moeten er samen voor zorgen dat al het werk gedaan wordt.”

Past mijn huidige baan bij me?

Dit loopbaanadviestraject bij Loopbaanadvies Centrum Nederland is niet de eerste keer dat Ingrid haar loopbaan onder de loep neemt: ze heeft jaren geleden eens een loopbaantraject gedaan in groepsverband met collega’s. Hoe kwam ze nu terecht bij Loopbaanadvies Centrum Nederland? “Er stond een berichtje over op ons intranet. In de eerste instantie schonk ik er niet veel aandacht aan, maar later dacht ik ineens: dat is toch wel leuk.”

Ze legt uit: “Tijdens mijn loopbaan heb ik veel verschillende dingen gedaan. Nu heb ik sinds mei deze nieuwe functie. Ik wilde graag helder hebben of die bij me past. Mijn motivatie was dus vooral nieuwsgierigheid, maar daarnaast wilde ik ook graag een goed verhaal klaar hebben. Deze functie zou namelijk tot eind 2019 lopen: daarna zouden we samen kijken of het verlengd werd. Mocht mijn leidinggevende het toch niet willen verlengen terwijl ik er wél heel blij mee was, dan wilde ik goed beslagen ten ijs komen.”

Persoonlijke ontwikkelpunten

Wat vond Ingrid van het loopbaanadviestraject? “Ik vond het heel nuttig. Ik had heel fijn contact met mijn loopbaancoach. In dit traject neem je je ontwikkelpunten door en kom je erachter wat voor jou echt belangrijk is. Wat zijn je waarden, drijfveren en competenties? De uitkomsten vond ik heel herkenbaar.”

Kwamen er tijdens het traject ook nog verrassende dingen naar boven? “Mijn loopbaancoach was heel positief over sommige dingen waarvan ik zelf dacht dat ik er nog in kan groeien. Creatief denken bijvoorbeeld. Ik vond dat ik daar wel beter in kon worden, maar zij wees mij erop dat dit al beter ging dan ik dacht.”

Ingrid legt uit: “Je hebt natuurlijk altijd ontwikkelpunten. Zoals het nu gaat, ben ik tevreden, en de mensen om mij heen ook. Maar ik wil me altijd blijven ontwikkelen en verbeteren. Toen ik als communicatiemedewerker werkte, heb ik bijvoorbeeld een communicatieopleiding naast mijn werk gedaan. Dit loopbaanadviestraject heeft eraan bijgedragen dat de focus weer meer ligt op mijn ontwikkeling.”

Bevestiging krijgen

Ingrid had een hele specifieke loopbaanvraag: ze wilde weten of haar huidige baan bij haar paste of niet. “Ik kreeg toen eigenlijk bevestigd wat ik al dacht: dat het goed past. Mijn loopbaancoach zei dat dit ook kwam omdat ik al veel voorwerk had gedaan. Er zijn namelijk ook mensen die geen idee hebben wat ze willen, of wat hun sterke en zwakke punten zijn.”

Ingrid is erg blij met deze bevestiging. “Ik ben 58, ik wil graag op mijn plek zitten. En dat zit ik nu.” En haar werkgever is het daarmee eens, want inmiddels is het contract voor haar nieuwe functie weer verlengd. “Toevallig zei een communicatieadviseur met wie ik veel heb samengewerkt vanochtend nog hoeveel ik gegroeid ben in mijn nieuwe rol. Natuurlijk heb ik in het loopbaanadviestraject ook nog wel ontwikkelpunten meegekregen: assertiviteit bijvoorbeeld. Ik vind het soms lastig om in inhoudelijke discussies mijn eigen mening te uiten – al lukt dit al veel beter dan vroeger!”

Nieuwe inzichten

Is ze iets anders gaan doen sinds het loopbaanadviestraject? “Ik neem nu zelf nog meer initiatief,” zegt Ingrid. “Dat is ook wel belangrijk in mijn huidige functie.”
Heeft ze nog een tip voor anderen die nadenken over een ontwikkeladviestraject? “Zeker doen! Je wordt er altijd beter van. Het is fijn om met iemand van buitenaf te praten over je werk. Je kunt het ook intern bespreken, maar dan krijg je toch niet dezelfde resultaten. Ik ken mijn leidinggevende al heel lang, in gesprekken kom je dan toch vaak op hetzelfde uit. Met iemand anders over je werk praten, brengt je toch weer op andere inzichten. Al met al vond ik het een plezierig traject en heb ik er zeker wat aan gehad.”

Blok 1 hompeage

Hoe werkt het ontwikkeladvies?

Ontdek wat je bij het ontwikkeladvies met je loopbaancoach bespreekt en kom meer te weten over het verloop van het traject.

Blok 3 hompeage

Ik wil ontwikkeladvies

Wil jij weten wat je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn? Meld je direct aan voor het gratis ontwikkeladvies.Wil jij weten wat je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn? Meld je d...

Blok 2 hompeage

Erkende Kwaliteit

Bij Loopbaanadvies Centrum Nederland helpen we je om je werkplezier te vergroten. Uiteraard voldoen we aan alles eisen en certificeringen.