“Een loopbaanpad is geen ingesleten paadje, maar een metrokaart”

Anneke Mosman werkt als Senior Adviseur Talent & Organisatie Ontwikkeling bij een woningcorporatie in Rotterdam. In het loopbaanadviestraject bij Loopbaanadvies Centrum Nederland kreeg zij zelf loopbaanadvies. Anneke vertelt: “Ik heb nu een beter beeld van wat ik wil.”
APK’tje voor jezelf

Anneke houdt zich beroepsmatig bezig met zaken als talentontwikkeling, werving en diversiteit op de werkvloer. Met andere woorden: als het gaat om het geven van loopbaanadviezen, zit ze meestal aan de andere kant van de tafel. Waarom heeft ze zich nu zelf aangemeld voor loopbaanadvies? “Ik vind dat je als je zelf adviseert dat mensen in beweging moeten komen, je dat zelf ook moet doen,” legt ze uit. “En ik vind het belangrijk dat je weet hoe het is om zo aan de slag te gaan met je loopbaan. Het is heel normaal: net als dat je auto ook een apk-keuring krijgt, is dit een apk’tje voor jezelf.”

Ze vervolgt: “Ik zit bijvoorbeeld in een levensfase waarin mantelzorg een grotere rol gaat spelen, terwijl ik aan de andere kant ook de behoefte voel om me verder te ontwikkelen. Ik merkte dat ik gewoon geen energie had om in actie te komen. Ik had een vaag idee, maar wist niet hoe ik het moest omzetten in concrete daden. Je hebt handvatten en actiepunten nodig – hoe klein dan ook – om die stappen te zetten. Ik wilde weten: hoe maak ik een plan om echt concreet met mijn loopbaan aan de slag te gaan?”

Een opvallende vraag voor iemand die dagelijks over dit soort dingen nadenkt. Anneke legt uit: “Dat is eigenlijk wel grappig. Maar het is niet vreemd, want bij de loodgieter lekt de kraan ook.”

Een frisse blik

Anneke heeft meegedaan aan het loopbaanadviestraject toen het nog gesubsidieerd was. “Ik hoorde ervan door een medewerker die zei er veel aan gehad te hebben. Maar ik dacht er eigenlijk niet aan om zelf mee te doen. Toevallig ken ik een van de coaches, Caroline van Driel Stoffer, uit mijn netwerk. Zij moedigde me aan om me alsnog aan te melden. Ik heb ik er expres voor gekozen om het bij haar te doen, want wij hebben een goede klik en zij kent me al wat.”

Hoe is het traject bevallen? “Ik vond het heel waardevol. Vooral de HFMtalentindex heeft me veel inzichten gegeven. Maar ook de gesprekken met de coach zelf. Zij wierp toch weer een andere blik op de zaken. Wat ik bijvoorbeeld grappig vond om te horen, was dat theaterachtige beroepen goed bij me passen. Inderdaad: ik vind het leuk om voor groepen te staan en workshops te geven, maar ik had er nog niet zo naar gekeken.”
In het traject kreeg Anneke ook veel bevestiging van dingen die ze al wist. “Zo kwam eruit dat ik een groot analytisch talent heb: dat wist ik ergens wel, maar toch was ik me er niet van bewust. Mijn coach zei dat ik daar nog veel meer uit kan halen.” Ze vervolgt: “Wat voor jou heel zelfzelfsprekend is, kan voor een ander heel bijzonder zijn. Ik zie dat ook terug in de workshops over talentontwikkeling die ik geef. ‘Dít? Is dit nou belangrijk?’ zeggen mensen dan over hun eigen talenten. Maar wat de een leuk vindt en goed kan, vindt de ander misschien verschrikkelijk. Zo sprak ik iemand die zat met een enorme rotklus. Hij wilde die niet overdragen aan zijn collega, omdat hij dat zijn collega niet aan wilde doen. Maar die collega vond de klus juist wél heel erg leuk.”

Focus aanbrengen

“Het loopbaanadvies heeft me veel inzichten gegeven over wat mijn volgende stap moet zijn. Een van de dingen die ik anders ben gaan doen, is dat ik minder ben gaan werken. Dat wilde ik eigenlijk al, dat viel samen met de uitkomst van dit gesprek. Ik merkte dat ik met een fulltimebaan en zaken in mijn privéleven er niet aan toe kwam om zelf aan de slag te gaan met mijn loopbaanontwikkeling. Doordat ik minder ben gaan werken, heb ik de tijd en ruimte om gerichter een plan te maken. Ik ga bijvoorbeeld aan de slag met het uitbreiden van mijn netwerk.”

Wat neemt ze mee uit het traject? “Wat uit mijn traject kwam, was: breng focus aan in wat je wilt. Ik heb een beter beeld gekregen van wat ik wil. Dat heb ik bijvoorbeeld gedaan door een moodboard op Pinterest te maken met inspirerende beelden, zowel inspirerend als meer concreet.  Wat je bijvoorbeeld terugzag was een fiets op het strand, maar ook diversiteit en inclusiviteit, omdat ik dat belangrijk vind in mijn werk. Ik raad het uitzoeken van beelden die je aanspreken op een moodboard echt aanmaken. Als je het visueel maakt, ga je patronen zien.”

Gemotiveerd blijven

Vanuit haar functie is Anneke heel enthousiast over loopbaanadviezen. “Zo’n traject helpt je inzicht te geven in wat je leuk vindt, wat je leuk en minder leuk vindt aan je eigen baan en waar een toekomstige baan aan moet voldoen.”

Wat zou ze adviseren aan mensen die twijfelen of een loopbaanadvies iets voor hen is? “Bedenk dat het bij je werkende leven hoort dat je op een gegeven moment gaat nadenken over je loopbaan. Dat is gewoon normaal. Het is al lang niet meer zo dat je vanaf je 18e tot je pensioen bij dezelfde werkgever zit. Mensen vinden het moeilijk om toe te geven dat ze iets anders willen, terwijl het heel normaal is. Of je de verandering nu zoekt binnen je eigen functie, binnen de organisatie of buiten de organisatie.”

“Als ik echt een tip moet geven, zou ik zeggen: deel je gedachten hierover met iemand, bijvoorbeeld je leidinggevende of een P&O-adviseur. Dan wordt het werkelijkheid. Als je het bij je houdt, blijft het in je hoofd. En bedenk: je bewandelt geen vast carrièrepad, iedereen ontwikkelt zich op een andere manier. Ik zie een loopbaanpad niet als een ingesleten paadje, maar als een metrokaart.”

Zelf laat Anneke de medewerkers van haar organisatie ook graag nadenken over hun opties. “Niet omdat ik ze weg wil hebben, maar omdat het ze verder helpt. Je moet nog vele jaren werken: hoe ga je ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft? Erover nadenken inspireert. En misschien komt er uit de gesprekken wel dat je hartstikke blij bent met waar je zit. Maar dan weet je dat in ieder geval.”

Blok 1 hompeage

Hoe werkt het ontwikkeladvies?

Ontdek wat je bij het ontwikkeladvies met je loopbaancoach bespreekt en kom meer te weten over het verloop van het traject.

Blok 3 hompeage

Ik wil ontwikkeladvies

Wil jij weten wat je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn? Meld je direct aan voor het gratis ontwikkeladvies.Wil jij weten wat je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn? Meld je d...

Blok 2 hompeage

Erkende Kwaliteit

Bij Loopbaanadvies Centrum Nederland helpen we je om je werkplezier te vergroten. Uiteraard voldoen we aan alles eisen en certificeringen.