Of je nu aan het begin van je carrière staat of alweer een tijdje meedraait op de arbeidsmarkt: met een loopbaanadvies geef je nieuwe richting aan je carrière.

Waarom een loopbaanadviestraject?

We moeten allemaal steeds langer doorwerken. Dan is het wel zo fijn als je plezier hebt in je werk. Maar wat moet je doen om dit te krijgen? Je kunt er natuurlijk zelf over nadenken, maar je kunt er ook over praten met een objectieve loopbaanprofessional. Eentje die ervaring heeft met vraagstukken zoals die van jou en begrijpt hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en hoe je jouw werkgeluk kunt verhogen.

Met wat voor vragen kan ik terecht bij Loopbaanadvies Centrum Nederland?

Je kunt bij Loopbaanadvies Centrum Nederland terecht voor allerlei soorten loopbaanvragen. Denk hierbij aan:

 • Past mijn huidige baan nog wel bij me?
 • Welke talenten bezit ik allemaal?
 • Hoe trek ik opdrachten die beter bij mij passen naar me toe?
 • Hoe ga ik om met werkstress en werkdruk?
 • Zit ik wel op de goede weg om mijn doelen te bereiken?
 • Wat kan ik doen om mijn droombaan te krijgen?
 • Hoe blijf ik tot mijn pensioen tevreden met mijn werk?

Staat jouw loopbaanvraag er niet tussen? Of weet je niet precies hoe je hem moet formuleren? Ook dan denken onze ervaren loopbaanadviseurs graag met je mee. Lees het interview met loopbaanadviseur Wendy van De Nesse. 

Hoe het loopbaanadviestraject werkt

Een loopbaanadvies bij Loopbaanadvies Centrum Nederland werkt als volgt. Tijdens het loopbaanadviestraject voer je een aantal (telefonische) een-op-een gesprekken met een loopbaanadviseur. Samen kijken jullie naar je huidige werk, naar wat je kunt, wat je leuk vindt en naar wat je in de toekomst zou willen en kunnen. Daarnaast maak je een wetenschappelijk onderbouwd online assessment die jouw competenties, drijfveren en persoonlijke interesses en daartoe verhoudende beroepen in kaart brengt. De adviseur helpt je om concrete acties te formuleren.

Aan het einde van het loopbaanadviestraject krijg je een verslag van de gesprekken en heb je zelf een actie-/ontwikkelplan geschreven waar je de komende tijd aan kunt werken.

De voordelen van het loopbaanadviestraject

 • Je krijgt 4 gesprekken met een loopbaanprofessional in jouw eigen regio.
 • Je maakt een online assessment dat onder andere jouw competenties, drijfveren en persoonlijke interesses in kaart brengt en laat zien welke beroepen en branches hierbij passen.
 • Jij bepaalt waar jullie het in dit traject over gaan hebben. Carrièreswitch maken? CV-check? Vastgeroest? Talenten in kaart brengen? Hulp bij solliciteren? Aan jou de keus.
 • Je gaat van start wanneer het jou uitkomt.
 • Het traject duurt twee kalendermaanden.

Kosten van het loopbaanadviestraject

Het loopbaanadviestraject kost € 600,- excl. btw. Hierbij inbegrepen is het assessment om meer inzicht te krijgen in jezelf en 4 gesprekken met een loopbaancoach - face-to-face of telefonisch.

Over Loopbaanadvies Centrum Nederland

Bij Loopbaanadvies Centrum Nederland helpen wij mensen om beter te worden in hun werk, helder te krijgen wat hun talenten zijn en inzicht te krijgen in werk dat bij hun past. Loopbaanadvies Centrum Nederland zet mensen weer in hun kracht en helpt ze een nieuw perspectief te ontwikkelen. Lees meer over Loopbaanadvies Centrum Nederland.

Subsidie voor het mkb

Mkb-bedrijven kunnen voortaan gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling). Ze kunnen met dit geld bijvoorbeeld loopbaanadviezen voor hun werknemers krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up-to-date houden. Deze subsidie is in het leven geroepen omdat er in het mkb vaak minder tijd, geld of kennis voor leren is dan bij grotere organisaties. Ook grotere bedrijven in de landbouw, de horeca en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. Bedrijven kunnen maximaal €24.999 aan subsidie krijgen. Meer weten over deze regeling? Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Aanmelden

Wil jij sparren met een loopbaancoach en een nieuwe richting geven aan je loopbaan? Meld je dan online aan bij Loopbaanadvies Centrum Nederland door ons inschrijfformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Blok 1 hompeage

Hoe werkt het loopbaanadviestraject?

Of je nu aan het begin van je carrière staat of alweer een tijdje meedraait op de arbeidsmarkt: met een loopbaanadvies geef je nieuwe richting aan je carrière.  

Blok 2 hompeage

Erkende Kwaliteit

Loopbaanadvies Centrum Nederland voldoet volledig aan alle beoordelingscriteria en heeft daarmee het HKK voor Assessmentcentra (Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit) toegekend gekregen.

Blok 3 hompeage

Krijg focus met een Assessment

Naast het loopbaanadviestraject kunnen we je ook nog op andere manieren helpen met het bereiken van je carrièredoelen. Bijvoorbeeld met een gericht assessment.