Krijg focus met een assessment

Naast het loopbaanadviestraject kunnen we je ook nog op andere manieren helpen met het bereiken van je carrièredoelen. Bijvoorbeeld met een gericht assessment. Hierin ontdek je welke capaciteiten, talenten en voorkeuren jij hebt. Op deze pagina vind je de assessments waar je uit kan kiezen. In een vrijblijvend persoonlijk gesprek besluiten we samen welk assessment het best bij je doelen past.

Hoe verloopt het assessmenttraject?

Zodra je samen met onze adviseur hebt bepaald welk assessment past bij jouw situatie, besluit je of je je officieel aanmeldt. Na je aanmelding doe je het assessment online. Je maakt diverse tests waarvan de resultaten worden teruggekoppeld in een (persoonlijk) gesprek met een NIP-geregistreerde psycholoog. Als resultaat van dit assessmenttraject ontvang je een rapportage van de uitslag van de tests en een persoonlijk gespreksverslag.

De voordelen van een assessment

 • Er wordt objectief en onafhankelijk vastgesteld of je geschikt bent voor eenfunctie, wat je (potentiële) performance is en welke loopbaanrichting bij je past
 • De bevindingen staan in een rapportage
 • Je krijgt een eindgesprek met een NIP-geregistreerde assessmentpsycholoog
 • Binnen één dag na het afnemen van het assessment heb je een eindrapportage in huis
 • We kunnen ook een assessment op maat voor je samenstellen

Verschillende soorten assessments

Selectieassessment

Met het Select-assessment kom je erachter of je geschikt bent voor een bepaalde functie. We kijken naar je werk- en denkniveau, competenties en persoonlijke drijfveren. Het selectieassessment bestaat uit 3 tests:

 1. VIT (Volledige Intelligentie Test):
  dit onderdeel meet je algemene werk- en denkniveau. Daarmee is het een goede voorspeller van werksucces. Je kunt de test maken op MBO-, HBO- of WO-niveau. De uitkomst wordt vergeleken met die van de normgroep
 2. CAS (Competentie Assessment Systeem):
  in deze test beantwoord je persoonlijkheidsvragen. Zo krijg je snel en objectief inzicht in je competenties.
 3. Carrière drives:
  hierin brengen we persoonlijke drijfveren en voorkeursrollenin kaart. Zo weet je hoe je optimaal presteert.

Ontwikkelassessment

Het Develop-assessment laat zien wat je performance is ten opzichte van je huidige of gewenste functie. Het bestaat uit een talentanalyse, een competentieprofiel, een persoonlijkheidsanalyse en je persoonlijke drijfveren. Dit zijn in totaal 4 tests:

 1. Talent Scan:
  in deze test krijgt je inzicht in persoonlijke talenten, valkuilen en uitdagingen. Hierdoor weet je hoe je verder moet groeien.
 2. 360 gradenperformance:
  in dit feedbackinstrument vertellen collega's hoe ze jou ervaren in bepaalde situaties. Zo krijg je inzicht in hoe je overkomt tijdens je werk.
 3. CAS (Competentie Assessment Systeem):
  in deze test beantwoord je persoonlijkheidsvragen. Zo krijg je snel en objectief inzicht in je competenties.
 4. Carrière drives:
  hierin brengen we persoonlijke drijfveren en voorkeursrollenin kaart. Zo weet je hoe je optimaal presteert.

Loopbaankeuze-assessment

Het Motor-assessment biedt houvast bij het maken van loopbaankeuzes. Met een loopbaaninteressetoets, een competentieanalyse en een drijfverenonderzoek ontdek je welke loopbaanrichting het best bij je past. Het Motor-assessment bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Loopbaan Interesse Wijzer (LIW):
  met deze test krijgt je suggesties voor beroepen en werkvelden die bij je interesses passen.
 2. CAS (Competentie Assessment Systeem):
  in deze test beantwoord je persoonlijkheidsvragen. Zo krijg je snel en objectief inzicht in je competenties.
 3. Carrière drives:
  hierin brengen we je persoonlijke drijfveren en voorkeursrollen in kaart. Zo weet je hoe je optimaal presteert.

Leervermogen-assessment

Wil je voorspellen hoe snel je nieuwe dingen oppikt? In de Learning Agility Scan wordt je leervermogen vastgesteld aan de hand van verschillende leeraspecten. Op basis hiervan krijg je ontwikkeltips. Een Learning Agility Scan bestaat uit 5 onderdelen:

 1. Change Agility:
  sta je open voor nieuwe ervaringen en experimenten? Dit voorspelt hoe gemotiveerd je bent om je nieuwe zaken eigen te maken.
 2. Mental Agility:
  vind je het leuk als zaken complex of onduidelijk zijn? Hou jevan analyseren? Dit voorspelt hoe snel je aan de slag kunt met nieuwe kennisen vaardigheden.
 3. People Agility:
  stel je je open op naar mensen met verschillende achtergronden en meningen? Heb je oprechte interesse in anderen? Dit voorspelt of samenwerkingen soepel en constructief verlopen.
 4. Results Agility:
  ben je ambitieus en zelfverzekerd, en blijf je rustig onder hoge druk? Dit geeft een indicatie voor je resultaatgerichtheid.
 5. Self-awareness:
  ken je jouw zwakke punten? En wil je jezelf steeds verbeteren? Dat wijst op zelfreflectie, wat nodig is om goed te kunnen leren.

Kosten van een assessment

Na afloop heb je veel meer inzicht: in jezelf, maar ook in je carrièremogelijkheden. Kortom, het is een echte investering in je loopbaan. De prijs van een assessment en alles wat hierbij komt kijken is € 950,- exclusief btw. 

Aanmelden voor een assessment

Wil jij een assessment doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 035 - 7 506 113 of info@loopbaanadviescentrumnederland.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Blok 1 hompeage

Hoe werkt het ontwikkeladvies?

Ontdek wat je bij het ontwikkeladvies met je loopbaancoach bespreekt en kom meer te weten over het verloop van het traject.

Blok 3 hompeage

Ik wil ontwikkeladvies

Wil jij weten wat je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn? Meld je direct aan voor het gratis ontwikkeladvies.Wil jij weten wat je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn? Meld je d...

Blok 2 hompeage

Erkende Kwaliteit

Bij Loopbaanadvies Centrum Nederland helpen we je om je werkplezier te vergroten. Uiteraard voldoen we aan alles eisen en certificeringen.